Gills Hill, Radlett

In 2015 Counter & King were invited to prepare plans for extension alteration and refurbishment works of this detached 1920s property in Radlett.

The property was situated to the corner of a plot that was bound on two sides by roads and heavily screened by mature hedges and trees. The mock Tudor house needed complete refurbishment and our clients were keen to increase the floor area and the number of bedrooms. The deep boarders to the site meant that any conventional extension would use up valuable garden space and outlook neighbouring properties. To combat this a scheme was developed to replace a single storey garage building and a collection of glazed outhouses/stores with a three storey side and rear extension with a highly glazed orangery style extension. This orangery became a pivotal space that linked the Kitchen and informal Dining area with the new reinvented and light filled Entrance hallway.

Project Details

Engineers: MWD Design
Contractor: Newbuss